Preskočiť na hlavný obsah

Výroba DPS fixkou

Výroba DPS fixkou
Je to populárna metóda najmä pre začiatočníkov. Pri tejto metóde sa vodivé cesty nakreslia fixkou a vyleptajú sa. Pri tejto metóde závisí výsledok len na tom, ako vie daná osoba kresliť. Každý z nás vyniká v niečom inom, preto ak nedokážete nakresliť DPS, tak práve pre Vás ďalšie metódy. Ak máme predlohu na DPS, tak si ju môžeme vytlačiť a skúsiť od oka nakreslit, ale trafíme sa? Preto odporúčam vytlačiť si predlohu na lepiaci papier. Dostať ho v každom dobrom papiernictve a výrazne nám uľahčí prácu. Ak máme takúto nálepkuvytlačenú, tak ju nalepíme na DPS a navŕtame všetky dierky (pohľadom oproti slnku sa uistíme, že všetky).


Predsa len je lepšie spájať dierky, ako len kresliť od oka. nálepka ale dokonale spĺňa ešte jednu funkciu, nešmýka sa nám vrták, veľa krát nám ujde vrtáčik a pri niektorých súčiastkach to môže byť problém. Ešte musím povedať par viet k fixke, nie je dobré používať tie najlacnejšie liehové, tie to v chloride vydržia, ale počas leptania asi dvakrát treba plošáčik vyloviť, umyť a znovu obtiahnuť cestičky. Preto odporúčam kúpu lakového popisovača, jeho cena sa pohybuje okolo 4 €. Ale narozdiel od liehovej fixky ho netreba počas leptania obtahovať a vydrží aj HCl.
                 

Ja som ale použil centrafixku a obtiahol dvakrát. V chloride by to aj šlo, ale ja už používam len HCl+H2O2. Takže moja snaha vyšla navnivoč

                      

Nebudem klamať, preto vám poviem, že to zvyčajne dopadne takto, ak nepoužijete lakový popisovač.

Komentáre